Drobní savci a exoti

Naše klinika je vybavena moderními přístroji a zázemím, které je nezbytné pro poskytování péče o exoty a drobné savce na té nejvyšší úrovni.

Nabízíme:


Kromě péče o psy a kočky nabízíme specializovanou péči zaměřenou na drobné savce (králíky, morčata, fretky, křečky, potkany, myšky, ježky), papoušky, mini prasátka a plazy.

MVDr. Barbora Honková I.P.S.A.V, která je garantem této péče na naší klinice, se každému našemu drobnému pacientovi věnuje s maximálním nasazením a odbornými znalostmi, které získala v tomto oboru na univerzitách ve Francii a Kanadě.  

POHOTOVOSTNÍ SLUŽBA

Na naší klinice nabízíme pohotovostí službu 24 hodin denně pro všechna exotická zvířata. Naše klinika je také vybavená pro nepřetržitou hospitalizaci těchto zvířat. Intenzivní péče je nezbytná například u králíčků či hlodavců, kteří sami nepřijímají potravu. 

Chci nás objednat

PREVENTIVNÍ ZÁKROKY: krácení (zastřihnutí) křídel, broušení zobáku a drápů.

Stříhání či broušení drápků jak u hlodavců tak u ptáků je nezbytnou součástí péče o zdraví. Velmi častou chybou u odchovu mláďat papoušků je krmení z jedné strany zobáku, čímž vzniká tzv. malokluze zobáku. Tento problém se dá vyřešit častým broušením zobáku s případnou fyzioterapií.

Chci nás objednat

KONZULTACE

ohledně péče, chovu a stravy exotických zvířat

Vyvážená strava je základem dobrého zdravotního stavu. Spousta hlodavců či králíků bývá překrmována, skladba krmiva ptáků je často jednostranná a nevhodná. Většina onemocnění plazů je způsobena nevhodnými podmínkami chovu – špatnou teplotou, nevhodným světelným zdrojem apod. Veškerou problematiku správných podmínek chovu exotických mazlíčků s našimi klienty pravidelně konzultujeme.

Chci nás objednat

ČIPOVÁNÍ

Provádíme zejména u papoušků a dalších exotických zvířat spadajících do kategorie CITES. U drobných zvířat bývá aplikace bezpečnější v krátkodobé inhalační anestezii.

Chci nás objednat

VAKCINACE

Vakcinace provádíme u králíčků, fretek a mini-prasátek. Díky tomuto očkování předcházíme možnosti rozvoje smrtelných onemocnění, mezi které například patří:

králičí mor, tetanus a psinka. 

Chci nás objednat

CHIRURGIE: kastrace, ortopedie, břišní chirurgie

Jako jedno z mála pracovišť v našem regionu provádíme laparoskopické kastrace králíčků. Výskyt nádorů dělohy u králíčků nad 4 roky se pohybuje od 50 % do 80 % a z tohoto důvodu doporučujeme preventivní sterilizaci. Kastrací fretek pak předcházíme vzniku hyperestrogenismu.

Na naší klinice provádíme i ortopedické operace u papoušků a drobných savců, operace močových kamenů, novotvarů apod.

Chci nás objednat

SPECIALIZOVANÁ VYŠETŘENÍ: VYŠETŘENÍ KRVE, PCR, URČENÍ POHLAVÍ

Podrobný rozbor krve u všech drobných savců a ostatních exotických zvířat je často nezbytný, odběr je někdy nutné provádět v anestezii. Díky vlastní laboratoři máme výsledky ihned. U papoušků doporučujeme testování některých infekčních onemocnění pomocí PCR diagnostiky. Určování pohlaví u papoušků provádíme vyšetřením DNA – buď z peří nebo z krve.

Chci nás objednat

STOMATOLOGIE U KRÁLÍKŮ A OSTATNÍCH DROBNÝCH SAVCŮ

Onemocnění zubů je jedním z nejčastějších. Při přerůstání zubů provádíme korekce stoliček a řezáků broušením v celkové anestezii, stav chrupu monitorujeme i za pomocí intraorálního digitálního rentgenu. 

Chci nás objednat

ZOBRAZOVACÍ TECHNIKY: RTG, USG, ENDOSKOPIE

Zobrazovací techniky jsou velmi často nedílnou součástí správné diagnózy – při delším odmítání potravy, při problémech s vyměšováním, při podezření na onemocnění dělohy atd. Správná diagnóza je pak jedinou cestou k volbě správné léčby.

Chci nás objednat

Další články

  • Hledáme nové kolegy

    Do našeho týmu hledáme nové kolegy na pozici veterinární lékař/lékařka

  • Výhody a nevýhody kastrace

    Váháte, jestli je kastrace to nejlepší, co můžete udělat? Nebo bylo lepší nechat vašeho pejska (fenku) tak jak ho příroda stvořila? Zvažte nejdříve některá pozitiva i negativa, které kastrace přináší.

KDE NÁS NAJDETE?

 Veterinární klinika NISA
Na Zápraží 390/1
460 01 Liberec 3